Algemene informatie

De cursussen
Een cursus bij SeniorWeb Alkmaar bestaat altijd uit een theoretisch en praktisch gedeelte. Er wordt gebruik gemaakt van een beamer om voorbeelden op een groot scherm te laten zien.

Tijdens deze cursus is er altijd veel aandacht voor het praktijkgedeelte. Naast de docent staan er ook altijd extra assistenten klaar. Zij ondersteunen iedere cursist bij de oefeningen waardoor iedereen voldoende aandacht krijgt.

Bij niet alle cursussen behoort lesmateriaal. Indien u voor naslag toch een lesboek wilt aanschaffen, dan zal de mogelijkheid hiervoor op de eerste cursusdag aan de orde komen.

Voor cursisten is de inloop gedurende de looptijd van de cursus gratis. Deelneming aan de cursus geschiedt op eigen risico.

Locatie
Met ingang van cursusjaar 2023-2024 heeft SeniorWeb Alkmaar haar lesruimte ingericht in kantoor van CityLight in Alkmaar. Daar bent u van harte welkom.

Het is uitstekend bereikbaar, er is parkeerruimte in overvloed en het station is vlakbij op loopafstand.

We zijn niet geheel vertrokken uit de Bibliotheek de Mare, de inloop blijft in de Bibliotheek de Mare.

Wij werken samen met SeniorWeb Nederland. SeniorWeb Alkmaar is een zelfstandige stichting die werkt zonder subsidies en afhankelijk is van opbrengsten uit cursusgelden en donaties. SeniorWeb Alkmaar draait volledig op de inzet van onze vrijwilligers.