Wie zijn wij?

SeniorWeb Alkmaar tracht met inzet van vrijwilligers haar doel te bereiken door op ideële basis:

  •  Het samenstellen en organiseren van basis- en vervolgcursussen voor ouderen op het gebied van computer- en tabletgebruik.
  •  Het samenstellen en organiseren van workshops en themamiddagen op specifieke onderwerpen.

Op 3 juli 1998 is SeniorWeb Alkmaar opgericht als stichting te Alkmaar, aangesloten als leslocatie bij de landelijke vereniging SeniorWeb.
SeniorWeb Alkmaar geeft cursussen op het gebied van internet en onderricht in het gebruik van apparatuur daarbij. Ook organiseren wij regelmatig in ons cursus seizoen, dat loopt van september tot aan eind april, Themamiddagen en Workshops.

In tegenstelling tot de landelijke vereniging SeniorWeb, komen wij niet voor ondersteuning aan huis, lid worden van onze stichting is daardoor niet aan de orde.

Om u als lid/ambassadeur aan te melden van SeniorWeb, kunt u zich via deze link inschrijven. https://www.seniorweb.nl/lid-worden

Al vanaf de oprichting ondersteunen wij senioren bij het gebruik van computers, tablets en smartphones. Alle activiteiten worden op ideële basis verzorgd door vrijwilligers in Alkmaar. De essentie van SeniorWeb Alkmaar is het overdragen van kennis. Kennis die u nodig heeft om te kunnen genieten van uw PC, smartphone en tablet. Deze kennis wordt overgedragen door deskundige docenten. De cursusgroepen zijn klein, maximaal tien personen. Omdat naast een docent er meerdere assistenten aanwezig zijn, kan aan onze cursisten tijdens de lesuren veel persoonlijke aandacht worden gegeven.

Voor vragen over onze cursussen en aanmeldingen zijn wij telefonisch bereikbaar op werkdagen tussen 9:00 en 17:00 uur, telefoon: 06 – 12 43 78 50 of per e-mail: cursus@seniorweb-alkmaar.nl. Op onze website staat ook een aanmeldingsformulier dat u kunt downloaden.

In het activiteiten-menu en onder Cursusaanbod vindt u ons actuele programma.

SeniorWeb Alkmaar: voor senioren, door senioren.