Starterscursus Smartphone (Android)

Bijna elke nieuwe mobiele telefoon die wordt verkocht, is een smartphone. Deze geavanceerde minicomputers hebben nagenoeg dezelfde mogelijkheden als een gewone computer.

Met een smartphone kunt u bijvoorbeeld e-mailen, chatten, filmen, internetten, foto’s versturen, teksten invoeren, WhatsAppen, routes plannen (smartphones beschikken ook over GPS) of muziek luisteren.

Daarnaast kunt u ook bellen met de toestellen en zijn functies als een rekenmachine en een lijst met contactpersonen, aanwezig.

U kunt met de smartphone dus eigenlijk alles wat u ook op een desktopcomputer kunt doen. Elke smartphone heeft via internet toegang tot een online winkel waar toepassingen voor de telefoon worden aangeboden. Die heten 'apps'. Denk aan een app van bijvoorbeeld Buienradar om te zien waar het regent. Of een app om met uw mobieltje te betalen voor online aankopen. Kortom: smartphones zijn mobiele internetcomputers waarmee u ook kunt bellen.

In vier lessen leren we u bovenstaande mogelijkheden te benutten en laten wij u het gemak zien van het werken met een smartphone.

Deze cursus is alleen voor smartphones die werken met het Android besturingssysteem, dus geen Apple iPhone. Voor de iPhone kijk dan bij de Starterscursus iPad/iPhone.

Tijdens de cursus wordt veel aandacht besteed aan de praktijk door persoonlijke begeleiding door de medewerkers van SeniorWeb-Alkmaar! U werkt tijdens de cursus op uw eigen smartphone.

Gewenste computerkennis/vaardigheden: enige kennis van computergebruik is handig, maar niet noodzakelijk.

Geschikt voor: Smartphones met een Androidsysteem.

Cursusinfo:

Momenteel geen nieuwe data bekend


Lessen: De cursus bestaat uit 4 lessen.

Kosten: € 36,00 (dit is exclusief evt. lesmateriaal).


Locatie: Bibliotheek de Mare, Laan van Straatsburg 2, 1826 BZ Alkmaar

Klik hier om u aan te melden voor deze cursus