Workshops

SeniorWeb Alkmaar organiseert dit seizoen weer regelmatig een aantal workshops.

De onderwerpen die voorbij gaan komen zijn:

Fotograferen met uw Android smartphone (2 lessen)
De camera’s op uw smartphone worden steeds beter. In deze workshop leren we u de mogelijkheden van de camera op uw smartphone te gebruiken. Daarna gaan we leren foto’s te bewerken,  organiseren in albums, overzetten naar de PC en nog veel meer.

Donderdag 21 & 28 maart 2024 | 14.00 – 16.00 uur | Locatie: City Light | Kosten € 9,00 per dagdeel

Navigeren met uw Android smartphone (2 lessen)
In deze workshop gaan we de smartphone gebruiken om te navigeren, zowel met de auto, fiets als wandelend. We maken kennis met verschillende apps. “Google maps” is ideaal voor het navigeren met de auto maar is minder geschikt voor het recreatief  navigeren op de fiets of om te wandelen. Andere apps (bijv. “Fietsknoop”) zijn juist gemaakt voor het recreatief navigeren te voet of met de fiets. U leert uw smartphone te gebruiken om routes te plannen en rijden dan wel te wandelen. Uw smartphone wijst u de weg!

Donderdag 18 & 25 januari 2024 | 14.00 – 16.00 uur | Locatie: City Light | Kosten € 9,00 per dagdeel

Whatsapp
We gaan deze middag dieper in op alle mogelijkheden die Whatsapp heeft. Het is in de basis een programma waarmee we met anderen kunnen communiceren, zowel in getypte berichten als met de telefoon of met de camera. Maar er zijn nog veel andere mogelijkheden met Whatsapp, zoals foto’s en films mee sturen, met groepen werken en nog veel meer.Voor de workshops geldt een instapniveau van computer basiskennis.

Donderdag 14 december 2023 | 14.00 – 16.00 uur | Locatie: City Light | Kosten € 9,00 per dagdeel

Opschonen Android Smartphone
Dankzij de vele app’s die beschikbaar zijn is een Smartphone een apparaat geworden met bijna onbegrensde mogelijkheden. Veel app’s maken gebruik van grote hoeveelheden data die worden opgeslagen op je telefoon. Denk daarbij bijvoorbeeld aan de app voor het maken van foto’s en video’s of aan app’s zoals Whatsapp en Netflix.

Moderne telefoons hebben veel opslagruimte voor al die data, maar de opslagruimte is eindig! Vroeger of later kan je dan ook de mededeling krijgen dat deze ruimte bijna vol is. Dan wordt het dus tijd om te gaan opschonen. Maar hoe doe je dat? Wie zijn de grootgebruikers van opslagruimte? Hoe schoon ik mijn foto’s en/of video’s op? Wil ik eerst nog een back-up maken? Zo ja, waar? In de Cloud of op mijn eigen PC? Hoe doe ik dat? Hoe schoon ik de data op die verzameld wordt door Whatsapp en Netflix?

Allemaal vragen die in deze workshop beantwoord zullen worden.

Voor het volgen van deze workshop is ervaring in het gebruik van de Smartphone vereist.

Donderdag 18 april 2024 | 14.00 – 16.00 uur | Locatie: City Light | Kosten € 9,00 per dagdeel

 

De kosten voor een workshop bedragen € 9,00 per dagdeel.

Aanmeldingen en informatie op themamiddag@seniorweb-alkmaar.nl.

De workshops worden gehouden in:

CityLight, Helderseweg 32, 1817BA Alkmaar.