Workshops

SeniorWeb Alkmaar organiseert met regelmaat workshops in de Rekere.

Voor het seizoen 2019 - 2020 staan de volgende onderwerpen gepland.

Programma Workshops van 2,5 uur:

 • Woensdag 30 oktober 2019: Fotopresentatie in PowerPoint - 13.30 - 16.00 uur.
  Wilt u graag diapresentaties maken van bijvoorbeeld uw vakantie of een familie-uitje? In deze workshop laten we zien hoe je het Office-programma kunt gebruiken om fotopresentaties te tonen aan je vrienden en familie.
   
 • Donderdag 14 november 2019: Tips en trucs in Word - 09.30 - 12.00 uur.
  U krijgt tips en trucs o.a. voor het toevoegen en opmaken van afbeeldingen in een document en voor het opmaken van de pagina.
   
 • Woensdag 1 april 2020: Adresgegevens in Excel – 13:30 – 16:00 uur.
  Excel is eigenlijk een rekenprogramma. Maar door de indeling met rijen en kolommen, is het programma ook geschikt voor het maken van lijstjes. Er is dus prima een adressenbestand mee maken. Handig is dat u de personen in zo’n adressenlijst gemakkelijk sorteert op bijvoorbeeld alfabetische volgorde. In deze workshop leert u hoe dit werkt in Excel.

In de loop van dit seizoen wordt een workshop gepland met als onderwerp “Digitale nalatenschap”.
Ons leven wordt steeds digitaler. Ook dat van senioren. Steeds vaker lopen ook zij tegen de vraag aan wat er met al die onlinegegevens moet gebeuren bij overlijden. Van henzelf, of van een naaste. Wie het wel eens heeft meegemaakt, kan beamen hoe pijnlijk het is. Je ziet bijvoorbeeld op Facebook een profiel van iemand die is overleden. Wie gaat er eigenlijk over zo'n pagina als iemand er niet meer is? Of over foto's die iemand heeft opgeslagen in een Google-account? En hoe krijg je toegang tot de laptop of smartphone van een dierbare overledene? Nabestaanden breken vaak hun hoofd over dit soort vragen, wanneer zij toch al een moeilijke tijd doormaken.

Voor de workshops geldt een instapniveau van computer basiskennis.

De kosten voor een workshop bedragen € 12,00, inclusief koffie of thee.

Aanmeldingen op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Locatie: De Rekere, Drechterwaard 16, 1824EX, Alkmaar


NB: Deze indeling dateert van augustus 2019. Er kunnen wijzigingen optreden gedurende het seizoen. Hou daarom de website in de gaten voor het juiste aanbod.