Themamiddagen

SeniorWeb Alkmaar organiseert met regelmaat themamiddagen in het Slimste Huis.

Alle themamiddagen beginnen om 14.00 uur

Voor het seizoen 2017 - 2018 staan de volgende onderwerpen gepland.

Programma Themamiddagen:

 • 18 januari - Mappen en bestanden
  Op deze themamiddag geven wij u inzicht hoe u uw documenten en foto’s zorgvuldig kunt bewaren en terug kunt vinden door gebruik te maken van een mappenstructuur.
 • 8 februari – Genealogie
  Denkt u erover om uw stamboom uit te gaan zoeken? Of bent u nog niet zo lang bezig en is het u nog niet helemaal duidelijk hoe u uw onderzoek aan moet pakken? In deze themamiddag krijgt u hier meer inzicht in. Hoe pak je dit aan? Waar begin je? Waar moet je zoeken? En vooral: Hoe verwerk je dit in de computer? Deze vragen komen o.a. aan bod.
 • 15 februari - Veilig en vertrouwd Online
  Werk ik wel veilig op het internet? En is alle informatie die aangeboden wordt wel veilig? Hoe beveilig ik mijn eigen PC. Op deze themamiddag vertellen wij u er meer over.
 • 22 februari – Digi-Sterker
  Steeds meer en vaker moet digitaal contact worden verkregen met de overheid. Denk aan de belastingdienst, de gemeente en vele andere overheidsinstanties. Op deze themamiddag krijgt u informatie over hoe dit werkt en krijgt u de mogelijkheid aangeboden om, via de bibliotheek, een gratis cursus digitale overheid te volgen.
 • 8 maart - Mac OS
  Op deze themamiddag zal aandacht geschonken worden aan het gebruik van de huidige Apple computers: de iMac en de MacBook. Dit zal gedaan worden aan de hand van het plannen en bespreken van een virtuele vakantie in het zonnige zuiden.
 • 22 maart – Smartphone
  Wat zijn de mogelijkheden van een smartphone? Op deze themamiddag krijgt u handvatten aangereikt om nog beter gebruik te maken van de smartphone.
 • 12 april – Windows 10
  Op deze themamiddag maakt u kennis met de mogelijkheden van dit nieuwe besturingssysteem. Ook als u werkt met Windows 7 of Windows 8/8.1, is dit een leerzame middag.

De kosten voor een Themamiddag bedragen € 5,00, inclusief koffie of thee.

Aanmeldingen op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Locatie: Het Slimste Huis, Noorderarcade 173, 1823CJ Alkmaar, naast de Media Markt.