Wie zijn wij

Op 3 juli 1998 werd de stichting SeniorWeb Alkmaar (SWA) opgericht met als doel het bevorderen van de participatie van ouderen op het gebied van het gebruik van digitale hulpmiddelen, die in onze maatschappij steeds meer gewoon zijn geworden.
SWA is aangesloten bij de landelijke organisatie SeniorWeb en is één van de gecertificeerde Leercentra van deze organisatie.
 
SWA tracht met inzet van vrijwilligers haar doel te bereiken door het op niet-commerciële basis:

  • Samenstellen en organiseren van basis- en vervolgcursussen voor ouderen op het gebied van computer- en tabletgebruik; samenstellen en organiseren van workshops en themamiddagen op specifieke onderwerpen.
  • Organiseren van helpfuncties (inloopmiddag) om ouderen te adviseren over en zo nodig te helpen bij vragen waar zij bij het gebruik van de computer, smartphone of hun tablet tegen aan gelopen zijn.

De activiteiten worden begeleid door deskundige vrijwilligers. Voor de instructie wordt gebruik gemaakt van een beamer en deze wordt bediend vanaf een docentencomputer.
 
De cursusgroepen zijn klein, maximaal 10 personen en omdat daarbij meerdere assistenten aanwezig zijn, kan veel persoonlijke aandacht  worden gegeven.   
 
Cursisten kunnen gratis terecht voor “nazorg” gedurende de looptijd van de betreffende cursus, tijdens de inloop op donderdagmiddag, in De Rekere, Drechterwaard 16, 1824EX in Alkmaar.

Voor vragen over onze cursussen en aanmeldingen kunt u terecht bij de coördinator opleidingen, de heer P. Dekker, op werkdagen tussen 09.00 en 17.00 uur, telefoon: 06 - 1243 7850 of per e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Onder de menuknop Cursusaanbod vindt u ons actuele aanbod