Basiscursus MAC computer

macDe Apple laptops (MacBooks) en de desktop-computers (iMacs) zijn al jarenlang zeer populair onder een groeiende groep gebruikers. Hebt u een Mac en wilt u graag leren werken met deze gebruiksvriendelijke computer? Deze cursus leert u stap voor stap te werken met de Mac. In deze cursus wordt u uitgelegd hoe u uw Mac gebruiken moet.

 

Onderwerpen:

  • De basiselementen van de Mac
  • Aan-en uitzetten, de sluimerstand; klikken en slepen met de muis en het Trackpad; het bureaublad, de Dock, het Dashboard, de Launchpad.
  • De Finder, Werken met mappen; bestanden verplaatsen, kopiëren en verwijderen; bestandsnaam wijzigen; gebruik van de prullenmand en van een USB-stick.
  • Gebruik van Safari, Starten en stoppen van Safari; venster groter of kleiner maken; scrollen in een venster; in- en uitzoomen in een venster; een nieuw venster toevoegen; webpagina's openen; koppelingen op een webpagina openen; heen- en terugbladeren door webpagina's; bladwijzers aanmaken en gebruiken; startpagina instellen; zoeken op het Internet met Safari.
  • E-mailen, Account aanmaken en verwijderen; e-mail versturen, ontvangen en verwijderen; bijlagen openen en opslaan; gebruik van het adresboek.
  • Persoonlijke instellingen wijzigen, Bureau-achtergrond wijzigen; schermbeveiliging; geluid instellen; programma's toevoegen aan en verwijderen van de Dock.
  • Tijdens de cursus is het de bedoeling dat u op uw eigen MacBook of iMac werkt. Er zal gewerkt worden met het, op het tijdstip van de cursus , nieuwste besturingssysteem; op dit moment is dat El Capitan.


Geschikt voor: computergebruikers met een MacBook en/of iMac.

 

Benodigde vaardigheden: geen

Informatie

Cursus: woensdagmiddag 13.45 - 16.00 uur

Cursusdata: 21 maart t/m 25 april 2018 (6 lessen)

_______________________________________________


Locatie: De Rekere, Drechterwaard 16, 1824EX, Alkmaar

Kosten: € 82,00 inclusief lesmateriaal

Aanmelden: KLIK HIER